×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 1024
mandag, 09 desember 2013 14:14

Trening holder deg borte fra legen

Studie viser at styrke- og utholdenhetstrening bidrar til at eldre får færre besøk hos helsevesenet.

Skrevet av: Even Rotevatn ved trening.no
Picture: 123rft.com

Å løfte vekter og trene utholdenhet vil altså holde legene borte, ifølge en studie gjennomført ved the University of British Columbia and Vancouver Coastal Health Research Institute.


Studien som er publisert i PLOS ONE fulgte 86 kvinner i alderen 70 til 80 år. De ble tilfeldig delt inn i treningsgrupper som enten trente styrketrening, gåtrening utendørs eller balanse- og avspenningstrening (som Yoga og Thai Chi) i seks måneder. Alle forsøkspersonene hadde lett hukommelsessvikt.


Forskerne registrerte den totale kostnaden og antall besøk hver forsøksperson fikk fra ulike helseinstitusjoner i forsøksperioden.


Resultatene viste at personene som deltok i styrke- og utholdenhetstrening hadde færre besøk hos lege, sykehus eller andre helseinstitusjoner sammenlignet med dem som trente balanse- og avspenningstrening.


I tillegg viste studien at styrke- og utholdenhetstrening gav en forbedret hukommelse til forsøkspersonene sammenlignet med balanse og avspenningstrening.


Treningen
Styrketreningen bestod av øvelser for hele kroppen. Utholdenhetstreningen ble gjennomført ute i form av gåturer og ble intensitetsstyrt av hjertefrekvens. Balanse- og avspenningstreningen ble gjort i form av gruppetimer av typen Yoga, Osteofit eller Thai Chi.


Konklusjon
Selv om denne studien viser at styrke- og utholdenhetstrening er det beste for å få redusert helsekostnader, mener forskerne likevel at balanse- og avspenningstrening er viktig for en god helse. Men du kan ikke drive balanse- og avspenningstrening for å få bedre hjernefunksjon.